ONZE DIRIGENTEN :

Dirigent :

PIETER NIEVA

Pieter Nieva is geboren op 26 april 1985 en opgegroeid te Aartselaar. Hij volgde notenleer, slagwerk, AMC en later ook trombone aan de muziekacademies van Aartselaar, Edegem en Wilrijk. Op 15-jarige leeftijd gooide hij zijn muzikale studies in een hogere versnelling en ging Klassieke Muziek volgen aan De!Kunsthumaniora in Antwerpen. Daarna vatte hij zijn hogere muziekstudies aan in het Koninklijk Vlaams Conservatorium van Antwerpen. Daar behaalde hij zijn Bachelor diploma percussie bij Carlo Willems en Koen Wilmaers en gastdocent Patrick De Smet. Onder de docenten Dirk De Caluwe, Steven Verhaert en Jan Hadermann behaalde hij een Master Directie. Op 3 maart 2010 dirigeerde hij het Harmonieorkest van het Koninklijk Vlaams Conservatorium Antwerpen als onderdeel van zijn masterproef dewelke hij met glans onderscheidde.

Hij werkte mee aan verscheidene opnames, CD/DVD en ook televisie-optredens waaronder The Symphonic Show en Tien Om Te Zien. Hij verleende zijn diensten aan onder andere “Het Huis Anubis” (Studio 100) waar hij achter de schermen voor muzikale coaching en begeleiding in stond. Met Toneelgroep BSO bracht hij Rodgers & Hammerstein’s “Cinderella” en de musical Beauty and the Beast op de planken. Sinds 2015 maakt hij deel uit van InTeam, een nieuw muziektheatergezelschap dat met de musical Rent hun eerste productie met een overtuigend succes wist te vertolken.

Hij deelde het podium met tal van nationale en internationale artiesten zoals: Andrea Croonenberghs, Ann Van den Broeck, Axelle Red, Barbara Dex, Bart Kaël, Cindy Lauper, Deborah de Ridder, Frank Boeijen, Garou, Hans Peter Janssens, Ike Turner, James Brown, Jelle Cleymans, Joe Cocker, John Miles, Lionel Ritchie, Luc Caals, Marco Borsato, Meatloaf, Mike Oldfield, Natalia, OMD, Raymond van het Groenewoud, Rodger Hodson, Safri Duo, Shaggy, Simple Minds, The Pointer Sisters, Tears for Fears, UB40, …

Zijn orkestraties en arrangementen vallen erg in de smaak bij zowel het orkest als het publiek. Zo schreef hij al tal van arrangementen in opdracht van verscheidene orkesten. Hij bewerkte oa. de muziek van Dirk Brossé uit de spektakel musical 14-18 in een suite voor harmonieorkest en schreef in opdracht van de Koninklijke Muziekkapel van de Gidsen enkele arrangementen van de muziek van een andere Belgische grootmeester, nl. François Glorieux.

Als slagwerker trad hij regelmatig op met verscheidene gewaardeerde orkesten zoals het Koninklijke HarmonieOrkest Schelle (Hans Casteleyn, Dirk De Caluwe), Koninklijke Harmonie Sint Cecilia Zele (Dirk De Caluwe), Scheldezonen Hoboken (Erik Mast), Euregio Jeugd Orkest (Hans Casteleyn, Edmond Saveniers), Universitair Symfonisch Orkest Leuven (Edmond Saveniers), Arenbergorkest Leuven (Kevin Hendrickx, Roel Willems), Vlamo Symphonic Wind Band Valencia (Frank De Vuyst), Adya Classic, Il Novecento (o.a. Night of the Proms, Symphonic Show, My First Night; Robert Groslot), Metropolis Orkest- en Koor, Zomeropera-orkest en is een regelmatige supplementair bij het Nationaal Orkest van België. Hij vergezelde deze orkesten tot ver buiten de Belgische grenzen en concerteerde in o.a. Nederland, Luxemburg, Duitsland, Zwitserland, Frankrijk, Denemarken, Zweden, Tsjechië, Spanje, Liechtenstein, China en de Verenigde Staten van Amerika.

Als dirigent wordt hij regelmatig gevraagd bij zowel harmonie als symfonische orkesten. Hij hanteerde het dirigeerstokje sinds 19-jarige leeftijd al bij tal van orkesten zoals K.K.M De Xaverianen Aartselaar, HarmoLIERica, het Symfonisch Jeugdorkest Edegem, TWB Schilde, het Koninklijk HarmonieOrkest Schelle, het Juniorenorkest Jeugd en Muziek Antwerpen, het Arenberg Symfonisch Orkest KU Leuven en nog vele andere waar hij als gast- of vaste dirigent voor stond. Momenteel heeft hij na onze harmonie ook de muzikale leiding bij de Koninklijke Muziekkapel van de Lokale Politie Antwerpen.

Hulpdirigent  & Dirigent jeugd & instaporkest ZANDOLA :

SANDER VETS

Sander Vets zette zijn eerste stapjes als trombonist bij Mark Joris in 2004.

Later, in 2009, zette hij zijn studies verder bij Carlo Mertens. Eerst in de Muziekacademie van Brasschaat, later in de kunsthumaniora van Brussel, waar hij in juni 2015 afstudeerde. Het is onder zijn vleugels dat Sander deelnam aan een aantal wedstrijden. Zo behaalde hij in 2011 de tweede prijs op de wedstrijd ‘Marnixfactor’. Met deze wedstrijd deed hij in 2013 nog een keer mee en behaalde hij de eerste prijs. Datzelfde jaar, nam Sander deel aan de ‘Vlamo solistenwedstrijd’. Hier eindigde hij als derde met 93,5 %. In 2014 deed hij mee met de ‘Belfius Classics’, waarbij hij eindigde als laureaat van de wedstrijd. Vandaag studeert Sander verder aan het Conservatorium van Amsterdam.

Hij nam deel aan masterclasses van een aantal bekende trombonisten zoals Bruno Flahou (2013), Ian Bousfield (2013), Zoltan Imre Kiss (2013) en Stefan Schulz (2014). Daarnaast heeft hij ook les gekregen van Michel Tilkin (leraar aan het Lemmensinstituut), José Schyns (leraar aan het Koninklijk Conservatorium Brussel), Jan Smets (leraar aan het Koninklijk conservatorium Antwerpen) en Jörgen van Rijen (leraar aan het conservatorium van Amsterdam). Sinds 2011 vervult Sander de functie van Solo trombonist in het Koninklijk Harmonieorkest Schelle.

In het najaar van 2014 kon je Sander zien op tv, namelijk op Lang Leve (VTM) en Sing That Song (EEN), waarin hij als trombonist de live band mocht vervolledigen. In januari 2016 ook nog op de Mia’s als trombonist van Emma Bale. Later in 2016 speelde hij 2 radio1 sessies. Verder speelde hij nog met artiesten als Jelle Cleymans, Will Tura, Brahim, Isolde Lasoen, Daan, Arno, Lady Lynn, Bart Peeters, Pieter Embrechts en nog veel meer.

Naast trombone spelen heeft Sander nog een andere muzikale passie: het dirigeren. Sinds februari 2015 is hij vaste dirigent bij ons jeugd & instaporkest, en  is  hij eveneens onderdirigent bij ons groot orkest.

OUR TRAINERS

WEKELIJKSE REPETITIES

Wekelijks repeteert onze harmonie op vrijdagavond in ons eigen lokaal onder de deskundige leiding van onze dirigent: PIETER NIEVA.

Deze repetities gaan telkens door van 20 uur tot omstreeks 22u15.

Ons lokaal is gelegen : Kruiskenslei 2+ te 2850 Boom 

Bent u muzikant, en u wil samen met ons musiceren?

 U bent uiteraard van harte welkom tijdens één van onze repetities. Graag een seintje op voorhand, zodat we voor u alvast een muziekmapje kunnen klaarmaken.

Wekelijks repeteert onze harmonie op vrijdagavond in ons eigen lokaal onder de deskundige leiding van onze dirigent: PIETER NIEVA.

Deze repetities gaan telkens door van 20 uur tot omstreeks 22u15.

​

Bent u muzikant, en u wil samen met ons musiceren?

 U bent uiteraard van harte welkom tijdens één van onze repetities. Graag een seintje op voorhand, zodat we voor u alvast een muziekmapje kunnen klaarmaken.

SFORZANDO Boom vzw

Dirkputstraat 13 - 2850 Boom

Tel:  +32 (0)494/242672

 info@sforzando.be

Ondernemers nr  : BE0686.968.351

@Sforzando 2018

Ook wij zitten uiteraard op 

SOCIALE MEDIA